Pre Workout

Pre workout supplementen worden in de sportwereld vaak gebruikt als middel om jezelf op te peppen voor een langdurige workout. Een pre workout supplement wordt meestal 45 minuten voor de training ingenomen met de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat vermeld. Tijdens deze periode voel je jezelf enorm opgewekt en sterk. Door een pre workout voel je ook een sterkere focus, hierdoor kun je jezelf beter inspannen bij het uitvoeren van oefeningen. Een goede pre workout levert een positieve bijdrage aan de training of inspanning doormiddel van een energieboost. Pre-workouts zijn sterk aan te raden voor een intensieve training, sport, fysieke inspanning of het sneller behalen van je fitnessdoelstellingen.

Waarom zou je een pre workout supplement pakken?

Speciaal voor de mensen die een stressvolle/zware baan hebben, en geen energie meer hebben om een goede training te doen kunnen, profiteren van een pre workout supplement. Je zult altijd voldoende energie hebben en genoeg kracht om een topprestatie neer te zetten. Een pre workout supplement wordt zelfs beschouwd als één van de belangrijkste supplementen in de fitness. Dit komt omdat het volume van de training hoger wordt, je bent sterker en je hebt meer energie. De prestatie is hierdoor hoger en in combinatie met de juiste voeding en supplementen werkt dit enorm spierverhogend.

Hoe werkt een pre workout supplement?

De ingrediënten uit een pre workout supplement zijn zo samengesteld dat het de bloedsomloop bevorderd, het lichaam voorziet van energie, en de ingrediënten zorgen ervoor dat je mentaal scherp bent. Hierdoor kan je het uiterste van je lichaam vragen en heb je een goede pomp tijdens het trainen of sporten. Het lichaam heeft ongeveer 30 minuten tot 45 minuten nodig om de pre workout op te nemen, dit is afhankelijk of het poedervorm of capsule vorm is. Neem 30 tot 45 minuten voor de training of inspanning de pre workout in. De opname snelheid kan verschillende zijn per persoon en per dag, test wat voor jou het beste werkt. De ideale manier om de pre workout in te nemen is in een shake beker met water. Voor een optimale werking helpt het om je mentaal alvast voor te bereiden op de training of inspanning die gaat komen. Een pre workout heeft naast een fysieke werking ook een psychologische werking. Een pre workout geeft jou het gevoel dat je meer kan bereiken in jouw training of inspanning, waardoor je daadwerkelijk meer aan durft en meer gaat doen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een pre workout?

één van de meest besproken stofjes in de pre workout is beta-alanine. Beta-alanine is een lichaamseigen aminozuur dat samen met een ander aminozuur, L-histidine de di-peptide Carnosine vormt. Carnosine is een lichaamseigen stof, omdat het door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het lichaam heeft vrijwel altijd voldoende L-histidine, maar beta-alanine dient uit voeding te worden gehaald. In veel pre workouts zit beta-alanine en het zorgt voor een tintelend gevoel over de huid. Veel mensen ervaren dit gevoel als zeer prettig of heel vervelend, let er daarom altijd op als dit als vervelend wordt ervaren dat dit stofje ontbreekt!
Als een fitnessdoelstelling met krachttoename te maken heeft dan zorgt creatine ervoor dat er meer ATP in de spieren kan komen, waardoor er meer energie geleverd kan worden. ATP is een afkorting voor adenosine trifostaat en dit zijn de fosfaten die de energie bevatten in onze cellen. Creatine zorgt er simpel gezegd voor dat je voldoende energie en kracht hebt.
Om het uithoudingsvermogen te vergroten en de vermoeidheid uit te stellen wordt er vaak cafeïne in een pre workout supplement toegevoegd. Cafeïne is een uitstekend ingrediënt voor vetverbranding en het stimulerende effect van cafeïne zal de hartslag verhogen, en de stofwisseling gedurende de dag laten stijgen.
Het tegen gaan van spierafbraak wordt gedaan door BCAA’s toe te voegen in de pre workout. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids (vertakte keten aminozuren). BCAA’s zijn het belangrijkste bestanddeel van spiereiwitten. Ze gaan spierafbraak door intensieve training tegen en zijn onmisbaar voor de aanmaak van extra spiermassa.

Alle voordelen op een rij

Of een pre workout geschikt is voor jou, kun je overwegen door alle voordelen op een rij te zien: krachttoename, sterkte motivatie, toename in spiermassa, een scherpe focus, grotere pomp en een sneller herstel tussen sets. Ook stimuleert een pre workout de vetverbranding, ideaal voor de afslankperiode voor en tijdens de zomerperiode.