Supplement weight gainer

Supplementen weight gainer “een gezonde geest in een gezond lichaam”

Het creëren van een goed lichaam draait om een aantal belangrijke punten:

  • dagelijkse voedingspatroon
  • je trainingsschema
  • hoeveelheid rust

Naast deze cruciale punten zijn er echter ook middelen, zoals bijvoorbeeld voedingssupplementen, die net je net dat beetje extra kunnen geven bij het bereiken van dat prachtige lichaam.

Het woord supplementen ken je vast wel, maar weet je ook echt wat het inhoudt? Waarom zou je ze gaan gebruiken?

Lees verder en kom meer te weten over supplementen en dan met name over de veel gebruikte term “weight gainer”. Waar het het namelijk om:

  • Super supplementen!
  • Waarom weight gainer?
  • De voordelen van weight gainer
  • Wanneer weight gainer?Let op wat je koopt!

De (voedings) supplementen

Supplementen zijn er voor iedereen die zich bezighoudt met het verbeteren van zijn of haar fysieke gesteldheid en gezondheid. Je gebruikt ze omdat je dankzij het gebruik van een supplement vaak eerder je gewenste sportieve doelstellingen behaalt, volgens de producent althans.

Supplementen zijn er dus voor allerlei doelstellingen op allerlei gebieden, maar om een keuze te maken tussen al het aanbod is het niet altijd even makkelijk.

Het supplement dat je koopt hangt af van je doelstelling, maar wat zijn deze nou zoal? Ik zal je een aantal voorbeelden geven.

Een groot deel van de mensen die fitnesst wil meer spiermassa krijgen. Wanneer jij dit ook wil, dan is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt, maar zonder supplementen lukt dit je vaak niet. Een eiwitshake zorgt ervoor dat je wel genoeg eiwitten tot je krijgt.

Neem zo’n shake direct na je training en dit zal ervoor zorgen dat je spieren sneller groeien en beter herstellen.

Creatine

Creatine is een ander veelgebruikt voedingssupplement. Dit supplement geeft je meer uithoudingsvermogen en kracht tijdens de training en zorgt ook voor extra spieropbouw. Je kunt het middel gebruiken bij tal van sporten.

Je kunt ook het doel hebben om gewicht kwijt te raken. Wil je dit, dan kan je het beste kiezen voor een fatburner. Het maken van een goede keuze tussen al fatburners kan wel lastig zijn, want niet elke persoon reageert hetzelfde op een willekeurige fatburner (dit geldt ook overigens ook voor andere supplementen).

Als je aan veel mensen zou vragen wat het belangrijkste voor hun persoonlijk is, dan zullen veel mensen antwoorden met hun gezondheid.

Je gezondheid is erg belangrijk, maar door het drukke leven dat de meeste mensen hebben lukt het niet iedereen om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Om dit probleem op te lossen neem je dan een extra vitamine supplement.

De laatste doelstelling die ik zal aankaarten en waarop ik mij extra zal focussen in dit artikel is wanneer je voor meer spiergroei, massa en/of gewichtstoename kiest. Ga je hiervoor dan kun je het beste richten op een weight gainer.

Waarom weight gainer gebruiken?

Je kent ze vast wel: grote emmers van wel 5 kilo met mooie etiketten waarop je onder andere weight gainer, growth factor mass of super mass gainer ziet staan. Deze producten behoren tot een groep van supplementen die bekend staan als weight gain poeders.

De meeste van deze emmers bevatten combinaties van koolhydraten, eiwitten, aminozuren, vitaminen, mineralen en andere bestanddelen met het doel om je prestaties te verbeteren.

Bij het gebruik van weight gainer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden en omdat jij deze misschien niet weet zal ik ze voor je op een rijtje zetten.

De voordelen van weight gainer

Iedereen weet wel dat wanneer je meer calorieën eet dan je verbrand, zal je in gewicht zult aankomen. Het kan echter voorkomen dat je probeert aan te komen, om dit om te kunnen zetten in extra spiermassa, maar dat het je alleen met eten niet lukt.

Dit kan zijn doordat je het lastig vindt om maar te blijven eten, omdat je er de tijd niet voor hebt, of omdat je snel het gevoel hebt dat je vol zit. Indien dit het geval is, dan kan een weight gainer je helpen om toch te voldoen aan het tot je krijgen van extra calorieën.

Zo zijn er weight gainers op de markt die meer dan 1000 calorieën per shake bevatten. Op deze manier kom je dus gemakkelijk aan je extra calorie behoefte per dag.

Een ander voordeel van het gebruik van weight gainer is de veel van deze producten die op de markt komen een bepaald type aan dieet vetten bevatten die ervoor zorgen dat je dunner blijft tijdens het proces van spieren opbouwen.

Nog een reden om weight gainer als supplement te overwegen is omdat je twee vliegen in één klap slaat. Je hebt geen pure proteïne poeder meer nodig en veel weight gainers bevatten ook al creatine, zo dit hoef je ook niet meer apart aan te schaffen.

Creatine is de perfecte toevoeging bij weight gainer omdat creatine verreist dat je veel koolhydraten binnenkrijgt, iets wat in de meeste gainers meer dan genoeg zit.

Het kan voorkomen dat je de eerste weken er wat ‘voller’ uitziet wanneer je het supplement gaat gebruiken, maar dit heeft te maken met de hoeveelheid vocht dat je lichaam vasthoud. Na een week of twee zal je lichaam zich hierop aanpassen en zal je lichaam minder vocht vasthouden.

Een laatste reden waarom je gainers kunt overwegen toe te voegen aan je supplementen is dat je sneller hersteld van fysieke inspanning.

Het herstel van je lichaam tussen je workouts in is net zo belangrijk, misschien juist nog wel belangrijker, als het trainen in de sportschool zelf. Wanneer je niet genoeg calorieën binnenkrijgt zal je lichaam ook minder snel herstellen.

De meeste gainers spelen dankzij de middelen die ze bevatten een belangrijke rol in het herstel van je lichaam. Kortom, weight gainer, mits verstandig gebruikt, kan je dus net dat extra zetje geven die je nodig hebt om je lichaam naar een hoger niveau te tillen.

Wanneer weight gainer?

Weight gainers zijn er in vele varianten te krijgen, zo heb je de producten die je vlak voor of na je workout in dient te nemen, maar heb je ook producten die er juist op gericht zijn om als maaltijdvervanger of toevoeging op je maaltijd te dienen, om op de manier je ingenomen calorieën hoeveelheid nog een extra boost te geven.

Een weight gain supplement zorgt ervoor dat je extra koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt en bevat vaak voor 20-30% aan eiwit en voor 70%-80% aan koolhydraten.

Indien je besluit om weight gainer vlak voor of na je workout te gaan gebruiken, dan kun je het beste op zoek gaan naar één waar zo min mogelijk vet inzit en hoog aantal aan koolhydraten. Dit is namelijk het moment dat je spieren belang hebben bij snelwerkende koolhydraten die je insulinecyclus regelen en aminozuren snel naar je spiercellen sturen.

Als je op dit moment (vlak voor of na je workout) meer calorieën inneemt kan dit in principe geen kwaad, omdat je lichaam er goed gebruik van kan maken, dus wanneer je een shake wil nuttigen met veel calorieën, doe dat dan op dit moment.

Het is wel belangrijk dat je er bij stil staat dat je maar een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig hebt om effectief spieren te kweken. Weight gainers komen in meerdere calorieën hoeveelheden en koop daarom wel het juiste product voor jou behoefte.

Het maakt een groot verschil of je dagelijks een 500 calorieën of een 1000 calorieën weight gainer nuttigt gedurende een week. Wanneer je teveel calorieën nuttigt zal dit zich al snel omzetten in overtollig vet en dit kan nooit de bedoeling zijn.

Voor de meeste personen is het gangbaar om shakes te nuttigen van zo’n 400 tot 600 calorieën. Wanneer je begint met het product te gebruiken moet je dit met mate doen om te kijken hoe je lichaam erop reageert.

Begin daarom rond de 400 en pas wanneer je merkt dat deze hoeveelheid amper effect voor jou kun je deze hoeveelheid voorzichtig opschroeven.

Supplementen, let op wat je koopt!

Let er wel op wat je koopt. Wanneer je het product wilt gaan kopen is het belangrijk dat je kijkt naar de hoeveelheid verzadigd vet dat het bevat, want dit moet zo min mogelijk zijn. Kijk goed naar de gebruikte ingrediënten en naar de voedingswaarden per 100 gram poeder.

Er zijn namelijk altijd merken die claimen dat ze bijvoorbeeld 50 gram eiwitten per shake leveren, maar waarbij blijkt dat je daarbij 200 gram poeder nodig hebt.

Reken daarom altijd terug naar 100 gram poeder. Op ieder fatsoenlijk product hoort dit vermeldt te staan, want een goede weight gainer heeft namelijk niks te verbergen!