Wat zijn de beste supplementen voor meer spiermassa en spiergroei?

Er zijn veel supplementen voor spiergroei op de markt, en zeker als beginner kan het zijn dat je daardoor een beetje overweldigd raakt. Want welke heb je nou wel echt nodig, en welke niet? We zetten hier de beste supplementen voor spiergroei op een rijtje.

Eiwitshakes

Zonder eiwitten groeien je spieren niet. Eiwitten maken namelijk aminozuren, die de bouwstenen van je spieren vormen. Bovendien zorgen ze voor een sneller herstel van je spieren na een training, waardoor je minder kans loopt op blessures. Je krijgt eiwitten binnen door melkproducten en eieren te nemen, maar als je wat extra eiwitten wilt binnenkrijgen, zijn shakes op basis van eiwit in poedervorm een goede keuze. Op die manier neem je de eiwitten namelijk geïsoleerd in, zonder de extra stoffen binnen te krijgen die in je lichaam opgeslagen worden als vet.

Wij raadden je aan om voor Whey Recovery Gold te gaan. Het is een super zuiver eiwit supplement voor het herstel van spierweefsel, het bevordert de spiergroei, is geschikt voor duursporters en krachtsporters. Maar het aller uniekste aan dit product is, is dat de eiwitten gewonnen worden uit melk. De zuiverheid is daarom super en het wordt daarom goed opgenomen in de spieren.

Wil je meer informatie over eiwitshakes? Lees dan dit artikel over Shakes voor spiergroei MNLK.

Weight gainers

De tweede in het lijstje van beste supplementen voor spiergroei is de weightgainer. Ja, je leest het goed: extra calorieën. Dat kan tegennatuurlijk klinken als je juist probeert af te vallen, maar om je spieren te laten groeien heeft je lichaam toch echt extra brandstof nodig. Weightgainers helpen je om je calorie-inname te verhogen als dat met gewoon eten niet lukt. In supplementen in deze categorie zitten bovendien alleen die voedingsstoffen die je nodig hebt om je spieren te laten groeien, ze worden dus niet opgeslagen als vet.

De beste weight gainer volgens ons is Serious Mass. Hij heeft een goede prijs kwaliteitsverhouding. Deze hebben wij getest en heeft veel mensen geholpen om spiermassa aan te komen. Er zitten hoogwaardige eiwitten in, maar liefst 25 verschillende soorten vitaminen en mineralen, creatine, complexe koolhydraten, Glutamine en Choline. Ook zijn er geen extra suikers toegevoegd.

Dextrose

Door intensief trainen wordt het glycoceengehalte in je spieren lager. Dat moet je aanvullen, omdat glycogeen de brandstof is waar je spieren op lopen. Is het glycogeengehalte te laag, dan hebben je spieren dus minder energie om te groeien en te herstellen. Neem je binnen twee uur na je training dextrose in, dan zal het glycogeengehalte hersteld worden en kunnen je spieren ook in rust blijven groeien en herstellen.

De Dextrose van XXLextreme voldoet prima, het is een scherp geprijsd product. Er zijn geen smaakstoffen of kleurstoffen toegevoegd. Het is perfect te mixen met eiwitten en is ideaal te gebruiken als post workout.

Creatine

Creatine zorgt ervoor dat je spieren meer energie krijgen en dat je ze langer maximaal kunt belasten, doordat ze niet zo snel verzuren. Daarom is creatine een van de beste supplementen voor spiergroei die je kunt nemen. Als je namelijk langer en zwaarder kunt trainen, zullen je spieren sneller groeien. Neem wel voldoende tijd tussen de trainingen door om je spieren ook weer te laten herstellen, zodat je beschadiging door overbelasting voorkomt. Ook bij het herstel van je spieren helpt creatine.

Cell Tech van Muscletech is al jaren een van top creatines. Het bevat maar liefst 5 gram Creatine, 2000mg Taurine en 2000 mg BCAA per dosering. Als jij op zoek bent naar een Post workout supplement wat jou vooruit gaat brengen, dan is Cell Tech van Muscletech het creatine supplement voor jou.

Andere supplementen voor spiergroei

Er zijn nog andere supplementen voor spiergroei die je kunt uitproberen, maar als je net begint zijn dit de vier belangrijkste. En ook voor deze vier geldt, net als voor alle andere voedingssupplementen, dat ze een aanvulling op je gewone voedingspatroon moeten vormen, en niet bedoeld zijn als vervanging van dat voedingspatroon. De meeste stoffen in deze top vier krijg je namelijk in voldoende mate binnen bij je dagelijkse maaltijden en je zult dus niet aan elke stof evenveel behoefte hebben. Begin je net met trainen, wacht dan met het kiezen van de gewenste extra voedingsstoffen tot je weet waar jouw behoefte aan aanvulling zit, en raadpleeg eventueel eerst een sportarts.