Hoe train je jouw borstspieren het effectiefst groter?

Wil jij een grote borst? Als dat zo is probeer dan is iets nieuws dan altijd maar die standaard oefeningen. Dit kan van push-ups tot incline dumbell presses tot pec deck flyes zijn. Er zijn meer dan genoeg oefeningen waaruit je kunt kiezen. De kunst ligt in het combineren en het goed uitvoeren van de borstoefeningen. Grote borstspieren krijgen hoeft niet moeilijk te zijn. Als je resultaat wilt, blijf dan bij een goed trainingsplan en blijf geduldig. Wees consistent en over-train niet. Hier heb je 4 borstoefening die bewezen hebben te effectief te zijn:

Push Ups

Push ups is een van de meest populaire oefeningen die er is. Ze bouwen kracht op in het bovenlichaam, buikspieren en borstspieren. Maar buiten deze hoofdspiergroepen train je er ook schouders, rug, triceps, benen en rug mee. Ondanks dat de oefening relatief simpel is doen veel mensen het nog fout. Om grote borstspieren te krijgen moet je oefening (in dit geval push ups) goed uitvoeren, hier enkele tips:

  • Span je buikspieren aan en ontspan niet Keep your abs tight and engaged
  • Ga zo laag mogelijk om je rug goed te belasten
  • Druk de vloer weg (gedachten)
  • Knijp je billen samen

Deze simpel tips zorgen ervoor dat je alles uit de oefening haalt. Ook helpen ze bij het voorkomen van blessures. Naarmate je sterker wordt zal jouw houding ook beter worden. Doe push ups niet vaker dan 3 keer per week voor maximaal resultaat.

Barbell Bench Press

De barbell bench press zou in iedere borsttraining voorkomen. Dit is een klassieke borstoefening, niet alleen om grote borstspieren te krijgen, maar om het gehele lichaam te versterken. Ongeacht welke leeftijd iemand heeft of hoe fit iemand is; Voordat je zwaar gaat trainen, doe je eerst een warming up (15 tot 20 herhalingen). Daarna doe je 12 herhaling, bij de 8ste herhaling moet de verzuring beginnen. En bij de 12de herhaling moet je totaal verzuurd zijn en niet meer verder kunnen.

Parallel Bar Dips

Parallel bar dips zijn extreem effectief om grote borstspieren, triceps en (voorkant) schouders te krijgen. Deze oefening vereist veel kracht, daarom is het misschien niet de beste oefening voor een onervaren sporter. Behalve dat het je borst versterkt en de andere genoemde spieren, is het ook erg goed voor jouw core. Net als push ups, is dit een zeer functionele workout die jou bewegingsruimte zal vergroten, vet verbrandend en buikspierversterkend is. Welke spieren jij het meeste aanspreekt hangt af van hoe schuin je gaat hangen.

Chest Fly oefeningen

Tot de beste chest fly oefening behoren de cable fly, pec fly, dumbbell fly en bodyweight fly. Deze borstoefeningen worden meestal gebruikt als laatste oefening of als pompoefening. Deze oefeningen zijn er niet voor om spieren op te bouwen, maar om alle het nutriĆ«ntenrijk bloed in de spieren te pompen. De Chest Fly is een geĆÆsoleerd oefening, dus het moet gedaan worden na een compound oefening (oefening die meer spiergroepen aanspreekt). Het makkelijkste aan deze oefening is dat je gemakkelijk de oefening kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt. Je kan verschillende machines, fitness tools of kettlebells gebruiken.

Voeg deze 4 oefeningen toe aan jouw fitness routine en je zal zeker resultaat zien. Daarnaast moet je natuurlijk goed blijven eten en niet over-trainen. Je spieren hebben de tijd nodig om te kunnen herstellen.