Top 9 voordelen van Squatten

Wil jij grote en sterke benen krijgen en jouw balans verbeteren? Dan moet je meer squatten! Squatten is een van de allerbeste oefeningen die er is voor je lichaam. Het is niet alleen goed voor je benen en billen, maar voor het hele lichaam. Wanneer jij je benen traint komen er groeihormonen vrij zoals  HGH en testosteron. Het maakt niet uit of je front squats, goblet squats, sumo squats of gewone back squats doet. Minimaal 1 squat oefening hoort in jouw training te zitten.

De top 9 voordelen van squatten:

1. Opbouwen van beenspieren

Met squatten train je bijna elke spier in het lichaam, met name de quads(bovenbeen spieren), glutes (bilspieren), hamstrings en kuiten. Als je voor het eerst gaat squatten begin dan met een laag gewicht en zorg ervoor dat je de oefening perfect uitvoert voordat je zwaarder gaat.

2. Versterken van je core

Deze klassieke oefening versterkt jouw core, dit is de basis voor ieder lichaam. Voor de meeste geldt zelfs dat squats effectiever zijn dan crunches voor de buikspieren. Wanneer je squat, werken je corespieren eraan om jouw ruggengraat stabiel te houden en dit stabiliseert je gehele torso.

3. Over je hele lichaam spier opbouwen

Met regelmaat squats doen helpt bij het opbouwen van spieren in het hele lichaam. Het is de perfecte basis oefening om spieren op te bouwen. Als je vetvrije spiermassa wilt aankomen zijn squats je beste vrienden.

 4. Verhoogd vrijgave van hormonen

Deze oefening verhoogt de hormonenproductie in jouw lichaam. Mensen die regelmatig squats doen hebben een hoger testosteron en human growth hormone (HGH) percentage. Deze hormonen stimuleren het herstellen van de spieren na het trainen. Ook stimuleren ze de spiergroei.

 5. Verbrand meer vet

Net zoals andere krachtoefeningen verhoogt het doen van Squats de metabolistische werking in het lichaam. Wat vetverbranding stimuleert. Zeker wanneer je dit combineert met een goed dieet en een solide training zal je spieren aankomen en vet verliezen. Het mooiste is nog, hoe meer spieren je hebt hoe gemakkelijker je spieren de calorieën in het lichaam verbranden.

6. Verbeter je evenwicht

Squats helpen bij het versterken van de gewrichten en botten, wat uiteindelijk de balans en evenwicht verbetert. Ook zorgen squats ervoor dat je meer beweegruimte krijgt in het heupgebied. Dit maakt je flexibeler. Dit kan na enige tijd zelfs helpen bij de rugpijn. En voorkomt nieuwe blessures.

 7. Verstrek je rug

Squats zorgen voor een sterke rug, wat ervoor zorgt dat jij zwaarder kan liften. De meeste mensen zien squats niet als rug oefening, maar in werkelijkheid worden bijna alle rugspieren belast.

8. Boost endorfine productie

Uit onderzoeken denken wetenschappers geconcludeerd te hebben dat squats bijdragen aan het verhogen van de endorfine productie. Deze chemicaliën werken als natuurlijke pijnstiller en verbetert jouw humeur.

9. Verbeterde hart en longcapaciteit

Er zijn verschillende soorten manieren van squatten en elke heeft zijn eigen voordelen. Voor meer conditie kun je met lichter gewicht, meer herhalingen maken. Doe dit zonder gewicht aan de stang, en neem een tijd in gedachten. Tot de tijd op is ga je zolang mogelijk door. Als je alles geeft kun je jouw hart en longcapaciteit verbeteren.

Tip: Ben je een masseur en wil je een massagetafel kopen, bekijk dan gerust eens bij Spotlavit.